Irma Hagenouw

Newsletter September 2016

Of

The Honorary Consulate of Turkey

in Leiden

The Netherlands

 

 

Irma Hagenouw, wereldburger met een missie

 

In deze nieuwsbrief stellen we u graag voor aan Irma Hagenouw.

 

 Irma, gepassioneerd liefhebber van kunst, mode, architectuur en design heeft ons benaderd aangezien ze vaak gevraagd wordt om als vertegenwoordiger van Turkse kunstenaars op te treden. 

 

Irma heeft 4 jaar in Istanbul en Ankara gewoond en is betoverd geraakt door het prachtige land, de gastvrije bevolking, het lekkere eten en de bijzondere cultuur. Na haar terugkomst in Nederland viel haar op dat Nederlanders een vertekend beeld van Turkije en de Turkse bevolking kunnen hebben.

 

Geïnspireerd door haar ervaringen en gemotiveerd door haar overtuiging dat er te weinig wordt ondernomen om het negatieve imago te verbeteren, is zij de website www.mijnturkije.com gestart.

 

De positiviteit van Irma is niet onopgemerkt gebleven. Zij wordt regelmatig benaderd door prominente Turkse kunstenaars met de vraag hen te vertegenwoordigen in Nederland. Het Honorair-Consulaat Generaal van Turkije heeft haar vraag omgezet in een studie-opdracht voor de Hogeschool in Leiden. Daarnaast zullen in de komende periode exposities van werk van Turkse kunstenaars georganiseerd gaan worden. Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden.

 

Het doel van Irma is een culturele brug te bouwen tussen Turkije en Nederland en daarbij te kijken naar wat beide landen bindt in plaats van scheidt. Uiteraard draagt het HCG Turkije dit doel een warm hart toe.

 

Bron: HCG Turkije